Helm Master EX

Innovatie in controle en comfort

Ontworpen voor professionals, enthousiastelingen en informele gebruikers: Yamaha’s volledig nieuwe Helm Master EX Het controlerende rigging-systeem maakt bootmanoeuvres zowel gemakkelijk als plezierig met een geavanceerde reeks functies. Het is ontworpen voor zowel enkelvoudige als meervoudige buitenboordmotoren.

Een primeur in de branche!
Eerder alleen beschikbaar voor meerdere buitenboordmotoren, is de Helm Master EX nu ook verkrijgbaar voor enkelvoudige Yamaha DEC buitenboordinstallaties. Frustrerende dagen vanwege het manoeuvreren met je enkelvoudige buitenboordmotor op krappe plaatsen met een zwaar stuurwiel behoort tot het verleden, want de joystick is gebruiksvriendelijk en vereist nauwelijks inspanning.

Volledig nieuw met moderne styling, eersteklas gevoel en ergonomie beschikt het Yamaha Helm Master EX-systeem over een geheel nieuwe joystick met geavanceerde software.

Met soepeler schakelen en enkelvoudige functieknoppen voor eenvoudige bediening en een verbeterde algehele ervaring, kun je met de joystick manoeuvreren op krappe plaatsen zoals in jachthavens. Voor toepassingen met meerdere buitenboordmotoren kun je jouw boot nu zelfs zijwaarts bewegen en om zijn as draaien voor nog meer precisie. De nieuwe Helm Master EX-joystick maakt ook fijnafstelling van de automatische piloot en positioneringsaanpassingen binnen SetPoint mogelijk. 

Yamaha’s nieuwe automatische piloot biedt tal van voordelen, waardoor je kunt ontspannen terwijl de buitenboordmotoren het werk voor je doen. Het is een vereiste installatie voor het volledige Helm Master EX-systeem en bevat een klein paneel op de console, een koerssensor onder de console, een nauwkeurige GPS-antenne en een besturingseenheid.

Het biedt veel handige bedieningsfuncties van de boot, zoals koers vasthouden: met behulp van fijne aanpassingen om je op koers te houden, tot aan de volautomatische piloot, waarbij jouw boot automatisch een vaste GPS-koers volgt, voor een soepele en probleemloze vaart.

Het is nu mogelijk om Yamaha’s geavanceerde digitale elektrische besturing (DES) aan elke Yamaha DEC-gestuurde buitenboordmotor toe te voegen voor enkel- tot viervoudige toepassingen*.

Dit zorgt niet alleen voor een ruimere cockpit zonder dat conventionele stuurpompen, slangen of bedrading in de weg zitten, maar de volledig elektrische actuatoren zijn extreem stil en snel, terwijl het stroomverbruik van de accu’s nog lager is dan bij een typische hydraulische stuurbekrachtigingsoplossing.

Dit alles zorgt voor een probleemloze en aangename ervaring. 

Het nieuwste Helm Master EX-systeem maakt het mogelijk om overal op het schip een enkele Helm Master EX-joystick  op afstand te monteren. Omdat er direct naast de op afstand te plaatsen joystick geen stuur en gashendel geplaatst hoeven te worden, zijn de mogelijkheden eindeloos. Hierdoor kan de schipper het vaartuig vanuit een ideale positie besturen bij het manoeuvreren in nauwe ruimtes met precieze snelheden.

De op afstand te plaatsen joystick kan geplaatst worden als tweede stuurpositie op de dagboot waarbij Helm Master EX op de console is gemonteerd. Optioneel kan deze ook geplaatst worden als een derde Helm Master EX stuurpositie op op flybridge-boten.

Yamaha’s volledig nieuwe Drive-by-Wire 6×9 bovenop gemonteerde besturingspaneel, verkrijgbaar in versies voor één en meerdere buitenboordmotoren, is volledig nieuw ontworpen en biedt meer ergonomisch comfort en verschillende nieuwe mogelijkheden zoals snelheidsregeling (inclusief automatische schakelpatroonmodus voor slepen met minder dan stationair toerental) en neutraal vasthouden.

Dit zorgt voor maximale prestaties en minimaal brandstofverbruik, zodat je weet dat je jouw buitenboordmotor optimaal gebruikt.

cq5dam.web .2000.2000

De nieuwe verzonken, op de zijkant gemonteerde Drive-by-Wire-afstandsbediening voor het Helm Master EX-systeem brengt de voordelen van Helm Master EX naar een breder scala aan boten.

Met dezelfde voordelen als een enkele, topgemonteerde 6×9-afstandsbediening, zoals: Snelheidsregeling, Auto Trim*, en Station Select, is de zijmontage ergonomisch ontworpen en beter geschikt voor vaartuigen met weinig ruimte op de console.

* door middel van compatibele CL5-meter

De uitgebreide weergaveopties van de nieuwe Helm Master EX zijn voorzien van een gloednieuw CL5-kleurentouchscreen en de speciale verbindingsinterface voor een nog uitgebreidere en stressvrije besturing van jouw boot, allemaal in stijl.

De Helm Master EX is verfijnd tot in de kleinste details, waaronder elektronische sleutelschakelaars en een drijvende afstandsbediening die automatische herkenning bieden en het systeem op een ‘slimme’ en gemakkelijke manier besturen.

De geheel nieuwe schakelpanelen met achtergrondverlichting hebben een slank, ruimtebesparend ontwerp met drukknoppen en een moderne uitstraling.

Deze nieuwe panelen besparen kritische dashboardruimte, waardoor er meer ruimte is voor jouw uitrusting, terwijl het slanke paneelontwerp perfect past bij moderne bootontwerpen.

Belangrijke opmerking: Neem contact ons op voor meer informatie, zoals specifieke prijzen en hoe je de Helm Master EX voor jouw buitenboordmotor configureert.

* Met uitzondering van XTO waar het systeem is ingebouwd, evenals de 3,3L F250 DEC- en F350A-modellen.